Conferința de imunodepresie și antibioterapie

Antiinfecțioase, antifungice, antivirale, antimicotice.. Au nevoie fiecare de o analiză atentă a contextului pacientului și a stării acestuia, pentru un efect corect. Altfel, devin antipacient. 
Conferința de Imunodepresie și Antibioterapie din 4- 5 noiembrie are drept ținte discuții despre gestionarea pacienților cu imunodepresie, dar și despre antibioterapie, precum și ce variante practice aveți la îndemână
Webinarul este coordonat de doamna Conf. Univ. Dr. Irina Magdalena Dumitru, medic primar boli infecțioase, Medic specialist Epidemiologie , Șef Clinica II adulţi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Împreuna cu Prof. Univ, Dr. Sorin Rugină a înființat AMIEM – Asociația Medicilor Infecționiști, Epidemiologi și Microbiologi în vederea elaborării unui antimicrobial stewardship, în echipă.

Șef Lucrări Dr. Roxana Filip va puncta care sunt mecanismele de rezistență mediată prin betalactmază. Fără măsuri de limitare şi prevenire a rezistenţei la agenţii antimicrobieni, este cunoscut deja că există riscul întoarcerii la era preantibiotică. Se impune supravegherea bacteriilor rezistente prin… 
…continuarea o veți afla pe 04-05 noiembrie conectându-vă online pe ZOOM. 

Prevenirea infecțiilor, pornind de la igiena mâinii și ajungând la prevenția principalelor tipuri de IAAM o veți putea detalia cu Dr. Andreea Căpîlna, Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov, medic infectionist si epidemiolog. Știm că e nevoie să respectăm protocoale, să respectăm ghiduri și recomandări. Ce facem când nu se întamplă asta?

Pandemia Covid a adus noi provocări în gestionarea pacienților cu imunosupresie. Dr. Carmen Roxana Cernat va aprofunda subiectul HIV și malignități, iar Prof. Univ.  Dr. Laura Mazilu vă oferă perspectiva medicului oncolog asupra neutropeniei febrile cu o abordare practică ce privește prevenția și monitorizarea pacienților afectați. 

Profitați de ocazia de a împărtăși experiențele dumneavoastră cu colegii din diferite specialități!

Avem să ținem pasul și să selectăm informațiile medicale relevante, păstrându-ne resursele de energie pentru viața personală și profesională!

Aveți acces la informații, lectori, colegi, o atmosferă minunată bazată pe colegialitate și colaborare,
pentru o investiție de 80 ron dacă sunteți asistent medical!

Pentru înscriere și pentru a citi mai multe detalii legate de modalitățile de plată, vă invitam să accesați următorul link:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *